Mambo

by Apr 7, 20200 comments

MamboTattooer

Mattia, in de tattoowereld beter bekend als Mambo heeft zich in de loop van zijn carrière een heel aparte stijl eigen gemaakt.

Net als mezelf heeft hij er eerst een carrière in de graphic design wereld opzitten. Tijdens het proces van de opmaak van logo’s en andere vormen van grafisch ontwerp viel het hem al op dat het belangrijk was om een ontwerp te ontleden, of beter gezegd te destructeren. Dit was dan ook de basis waarop hij zijn stijl destrutturato ontwikkeld.

Mambo is, na een grafische opeliding, beginnen tattooëren in 2010. Het was echter pas in 2016 dat hij de perfecte toepassing van zijn eigen stijl ging toepassen. Een stijl die eigenlijk eerder toevallig tot stand is gekomen. Hij had de vraag gekregen om een tattoo van een ijsje te ontwerpen. Hij begon te improviseren en tot zijn geluk was het meisje dat het design besteld hed er dolgelukkig mee. In die mate dat het woord heel snel rond ging en er heel snel vele aanvragen binnekwamen voor een tattoo in die bepaalde stijl. destrutturato was geboren.

Het gevolg is dat hij nu over de hele wereld beroemd is geworden met zijn aparte stijl.
In 2018 heeft hij zijn eigen studio gestart in Meda, een 20 km van Milaan waar hij geboren is en zijn opleiding heeft gehad.

Een plaatsje in zijn stoel krijgen is een kwestie van geduld hebben of soms een beetje geluk.
Je kan hem ook terug op de grote tattoo conventions over de hele wereld, maar ook daar is het niet simpel om een plaatsje te veroveren.

Meer informatie kan je terugvinden op zijn website waar je ook colle merchandise kan bestellen.