Jezelf tatoeëren

by Apr 4, 20200 comments

Een tattoo bij jezelf zetten

s

BELANGRIJK

Wij raden het zetten van een tattoo bij jezelf 100% af als je geen ervaren tattoo artist bent met een degelijke tattoo achtergrond en in bezit van de nodige attesten wat betreft hygiëne of andere aspecten van het tattoeëren.

Denk eraan dat, wanneer je niet weet waarmee je bezig bent, er heel veel mis kan gaan en zware gevolgen kan hebben wat betreft je gezondheid.

Ben je dus zelf geen tattoo artist, begin dan niet aan het zetten van een tattoo bij jezelf, ga tenrade bij een tattoo shop bij jou in de buurt. Bij BluwInk kan je altijd gewoon binnenspringen voor informatie (en nog liever hebben we dat je even kan laten weten wanneer je wil langskomen)

DE APPLICATIE VAN DE TATTOO

Een tattoo bij jezelf zetten is geen senicure en absoluut niet vanzelfspekend.
Zeker als het de eerste keer is, laat je je beter assisteren door een professionele tattoo artist die ervaring heeft en reeds tattoos bij zichzelf heeft aangebracht.

Net zoals bij een klant begint alles reeds bij de voorbereiding. Te starten met de pre-care. Neem een heerlijke douche voor je eraan begint. Je bent helemaal clean en het heeft ook nog eens een relaxerende werking zodat je chill aan je werk kan beginnen.

Zet je workstation zo klaar dat je niet meer hoeft op te staan tijdens de executie van de tattoo. Denk dus goed na wat je wel en niet nodig zal hebben tijdens de applicatie.

Doorga dezelfde procedure die je bij een klant zou toepassen en dan ben je klaar om eraan te beginnen.
Niet onbelangrijk is dat je op voorhand weet de onderteboven zal gaan werken, bestudeer je design dus goed op voorhand zodat je in je hoofd al een duidelijk beeld hebt van het eindresultaat.

En dan starten maar. Je zal merken dat een tattoo bij jezelf zetten de perfecte oefening is om te kijken hoe bepaalde locaties aanvoelen (ook al heb je maar een beperkt aantal locaties ter beschikking waar je zelf aan kan werken), en dat je een perfect gevoel kan creeëren om aan te voelen hoe diep je precies met je naalden kan gaan en wat daarvan het resultaat is qua gevoel en visueel.

Deze is mijn tweede die ik zelf zet en zoals je merkt aan het resultaat is het niet zo evident om altijd de perfecte lijn te zetten aangezien je je niet in een bepaalde houding kan zetten om optimaal te trekken. Bij deze ben ik begonnen met de outlines van de gotische tekst en de rest van de tekst om daarna in te kleuren met zwart.

Het kan nog een stuk beter, maar zelf ben ik nog best tevreden met het resultaat.

AFTERCARE

Deze is uiteraard even belangrijk als bij iedere andere klant.
Een goeie aftercare van een tattoo zorgt ervoor dat hij mooi geneest en zal er ook voor zorgen dat hij langer mooi blijft op lange termijn.


Wim Meeus
Zaakvoerder – Shop Owner BluwInk